FAQ - Veel gestelde vragen (en antwoorden)

FAQ - Veel gestelde vragen

Op deze pagina hebben we een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat uw vraag en antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Normaal wordt bij elk toestel een handleiding geleverd. Indien uw handleiding verloren is kunt u deze downloaden bij Handleidingen.

De PASbox werkt volautomatisch en met gegevens uit de cloud. Dat wil zeggen de PASbox nooit mee hoeft naar het duivenlokaal voor inkorven of afslaan.

Als backup voorziening worden de laatste 3000 constateringen wel in het geheugen van de PASbox bewaard en kunnen deze ten allen tijde handmatig worden uitgelezen via de PASclub in uitzonderlijke gevallen (bijvoorbeeld géén internet).

Dit kan via PASlive. Selecteer de betreffende wedvlucht en kies de positie van de duiven op de inkorflijst.

Zie voor de uitgebreide instructie de handleiding.

 

Dit kan via PASlive. Zie voor de uitgebreide instructie de handleiding.

Ja, dit kan. Geef dit voor of tijdens het inkorven aan bij de verenigingsfunctionaris.

Let op! Gebruik hiervoor altijd een nieuwe ring, tenzij je 100% zeker bent dat de ring is ontkoppelt en/of van een andere liefhebber is geweest!

Zie voor de uitgebreide instructie voor de verenigingsfunctionaris de handleiding PASclub.

Via PASlive en de PASapp kun je de status van je PASbox controleren.

Zodra de monitoring van BRICON ontdekt dat de status van uw PASbox niet correct is ontvangt daar ook altijd via de PASapp een melding d.m.v. een pushbericht.

In PASlive kunt u de te koppelen ringnummers toevoegen, deze worden dan zichtbaar voor de verenigingsfunctionaris, waarmee u op afspraak de chipringen kunt gaan koppelen.

Zie voor de uitgebreide instructie de handleiding.

Wilt u reeds gekoppelde chipringen gebruiken, vergeet dan niet deze eerst in PASlive te ontkoppelen!

In PASlive kunt u chipringen ontkoppelen. Zie voor de uitgebreide instructie de handleiding.

Dit is afhankelijk van het gekozen abonnement en varieert van 100, 200 tot onbeperkt.

De PASbox hoeft nooit gewist te worden. Dit gaat volautomatisch. Als de vlucht is afgeslagen kan elke duif een kwartier na zijn laatste constatering opnieuw gecontstateerd worden. Als de vlucht nog niet is afgeslagen, kunnen alleen de duiven die niet mee zijn op de lopende vlucht na een kwartier opnieuw geconstateerd worden.

Dit kan via PASlive. Ga naar de complete koppeltabel in PASlive. Klik op bewerken (oranje potlood). In dit overzicht kunt u de geslachten aanpassen per duif.

1. De PASclub voldoet volledig aan het Unives 1.7 om in te korven en af te slaan. Ze wordt ook standaard geleverd met de ronde unives stekker waar iedere andere knoot op aangesloten kan worden.

2. Afdrukken via PAS-live, de PASclub zelf heeft geen printerpoort meer en de afdrukken zelf worden naar de cloud gestuurd. Van daaruit kunnen ze eenvoudig op elk mogelijke printer afgedrukt worden of zelfs gedownload.

3. UDP uitlezen naar applicatie, het UDP voor de oude EC kan nog niet automatisch via de cloud verstuurd worden (beperking van deze EC) en moet dus via de vertrouwde weg.

4. Optie voor een unives knoot van BRICON, met deze kan u alle UNIKON type klokken inkorven en afslaan. Voor andere zal er nog een extra kabel of knoop nodig zijn.(de huidige systeemkabels).

5. Het is ook mogelijk dat u als vereniging de PAS toestellen apart houd voor de inkorving, afslag is sowieso op afstand.

Ja dat kan.

Uw verdeler leest de koppeltabel van uw huidige klok uit en zal die voor u uploaden naar de servers van BRICON-PAS en koppelen aan uw PASbox.

Sluit uw PASbox aan op de antenne met de knop P2 ingedrukt (dus alléén op de te programmeren antenne aansluiten). Na een aantal seconden ziet u in de display van de PASbox 'Start Menu'.

Ga met de pijltjes toets naar rechts tot dat het icoontje om de antennes te programmeren oplicht (gereedschap met een 1 en een 2). Klik op OK en wacht ongeveer 10 seconden. In beeld staat: 'Ant. Programming: Looking for antennas!'. Het scherm van de PASbox geeft het huidige antenne-nummer aan. Is dit juist, druk weer op OK en wacht tot in het scherm 'OK' verschijnt.

Indien onjuist ga met de pijltjes omhoog of omlaag tot het juiste nummer is bereikt en klik dan op OK en wacht tot in het scherm 'OK' verschijnt. Herhaal dit indien nodig met andere te programmeren antennes.

Start na het programmeren de PASbox opnieuw op.

Op PASLive kunt u de aankomsten volgen van uw duiven en eventueel van andere liefhebbers die in uw vereniging-samenspel-afdeling deelnemen en in het bezit zijn van een Pasbox.
 
Bij marathon vluchtten wordt er rekenschap gehouden met de Neutralisatie tijden, echter deze kunnen afwijken i.v.m. de diverse rekenmethodes in Nederland, de snelheden bij deze zijn louter informatief.
 
Voor de correcte snelheden kunt u terecht op de officiële aanmeldsites van de organisaties welke de aanmeldingen van PAS verwerken.
 
Controleer echter ook altijd of uw aanmeldingen doorkomen en/of vermeld worden op deze aanmeldsites, het kan gebeuren dat de aanmeldsites in voorkomende gevallen de aanmeldingen niet tijdig verwerken, buiten de invloedssfeer van PAS om. Gelieve in deze gevallen contact te nemen met de beheerders van de aanmeldsite van deze organisatie.